Issana
April 5th
Female
Indonesia



Free shoutbox @ ShoutMix


go green indonesia!

http://miund.com/

My personalDNA Report
Love to click...
SpeaksOfMyLife
AccordingToD
TheEndlessStunningStars
Babywind
AlifBegoe
Alif
LetMeLeadYouToYourDreams
Pure Thought
C'est La Vie
MusicCanSpeakBetterThanWord
aDaringAdventure
IntoTheVoids
Indrani
InginBercerita
PemerhatiSegalaHal
TheFunIsOutThere
IstriBawel
KacamataMakna
KeluargaNugraha
Le.tourbillon
MAKOBU
Mer'sBitesOfBytes
Mitora
Miund'sEnglishBlog
CorgitoErgoSum
MyProcessOfLearning
LifeNDeCity
KambingJantan
SepatuMerah
EveryCloudHasItSilverlines
SurgamayaGoesToPolaris
Smaragdina



Tracked by Histats.com

Me-Thingy...
Click to view my Personality Profile page


Widget_logo

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed



Wednesday, October 27, 2010
Final weeks of semester *sigh*

I'm bored... so I thought I write on this abandoned blog...

Hectic with uni-life these days...

I had presentation early this week on Tuesday for Land Use and Urban Design. We had to do urban design framework for a site here in Melbourne. I didn't have good mark at the initial stage of the assignment, but it motivated me... really. And yeahh... I am satisfied with the given presentation mark yesterday and hopefully good mark for the final UD framework booklet. The presentation is basically the concept of our UD framework, so... the mark shouldn't be that much different.. hehe... *wishing*. This subject is the most time-consuming for me. As I have no architecture background, DRAWING is big stuff for me. I usually do site-plan drawing on autocad, but I've never tried 3D. So, I spent like almost two weeks just to familiarize myself with sketch up and do the massing. I had a bit of urban design stuff at undergrade actually... but I was always playing the role as conceptor and there was always somebody who played the role of drawer. Well, that's team-working... right?? I'm a bit sorry for that now. Here in master level, group-work is so rare... lectures want us to do things all alone.

Just now... I finally finished doing paper for Economic Cities and Regions major assignment, which is due tomorrow. See how diligent I am... hahaha.. always finish on the last minute. I kinda afraid... this paper is worth 40%. Especially because I had good mark for my first paper, there is a pressure to do better. But I have little confidence this time... I discussed water privatisation in developing countries for my first paper, in which topic is already sexy... I guess. Now, for the second one... I am taking pro-position of parking fee hikes in Jakarta. I'm not sure if my arguments are strong enough... huhuhu... let's just see and pray.

Ouh about my position of parking fee hikes... yes, I am not against it. If you guys think Fauzi Bowo and the Transport Demand Management Institution who propose this idea are stupid... you'd probably think I am stupid also. But please don't judge all urban planners are stupid :D. If I have good mark for my paper, I'll post it here so people would understand why I'm into that. Pretty good policy I reckon, although obviously unpopular... especially for automobile users. Hey youuu... rich people with private mobility, hehe...

I still have to do paper works for other subjects. I take 4 subjects this semester... despite those two I mention, I have Planning Urban Sustainability (PUS) and Social Impact Assessment and Evaluation (SIAE).

PUS is actually interesting, but the highest mark I have for this is H2B (range of 70-75). I even have two H3 (60-70) papers for this... hehehe... bad, uh?? I probably don't really understand what my lecture wants for the paper. Because I personally think that I understand well the knowledge. Uhmm... so, no expectation in this subject. Just hope that it'll at least be an H3.. because if I only got P (Passed), ADS won't pay for my reunion fare...

Haa... just remember... PUS last essay due tuesday next week..... so, I better off now and start on doing the outline.

Ciao... wish me luck :)


Posted at 07:49 pm by Issana
Make a comment  

Thursday, August 12, 2010
Kangen

Malam ini lagi mewek...

Kangen sekangen kangennya sama rumah.

Rumah di Aceh... mama, ayah, dek Dian, kak Mel dan anak-anaknya, abang... ahh, pokoknya pengen nangis. Ini kali pertama pengen nangis yang agak mendayu-dayu setelah 2 bulan di Melbourne. Hari ini, saya sampai berkali-kali ngirim sms kangen ke orang-orang rumah. Saya udah telpon rumah... tapi masih nyisa nyeseknya di tenggorokan. Nyesek tu di tenggorokan ato dada sih??

Mungkin karena hari pertama Ramadhan.

Mungkin karena sahur pertama tadi pagi ga ada yang bangunin. Dan akhirnya ga sahur...

Mungkin karena buka puasa pertama tadi cuma pake air putih dan kurma.

Mungkin karena makan malam untuk berbuka adalah rendang masakan sendiri yang juga dimakan sendirian.

Kangeeeennn sekaliiiii ya Allah...


Posted at 09:10 pm by Issana
Make a comment  

Wednesday, July 28, 2010
Orang Aceh

Belakangan ini saya sering ketemu orang non-Aceh yang pernah tinggal di Aceh. Karena ada bahan obrolan, yaa... apalagi kalo bukan tentang Aceh, saya jadi cepat akrab sama mereka. Latar belakang mereka pernah tinggal di Aceh macam-macam, dari karena menikah dengan orang Aceh, pernah bekerja untuk proyek kemanusiaan di Aceh (ini yang paling banyak), sampai cuma perjalanan dinas.

Kalimat umum yang mereka bilang adalah...

“orang aceh cantik2 yaa”.. hehe.. entah karena ingin memuji saya :), entah karena teringat dengan Cut Tari, Nova Eliza, atau Cut Mini.

Ahh.. padahal di semua tempat juga begitu yaa. Dimana-mana ada yang cantik, ada yang biasa aja... yang pasti ga ada yang jelek, kecuali kalo saya sebel sama orangnya... yang cantik jadi keliatan jelek.

“kopi Aceh enak bangeeettt... aku sampe ngopi mulu kerjanya pas di Aceh” ..

Saya bingung mengomentari kalimat ini. Soalnya saya ga pernah minum kopi Aceh. Kalopun ke warung kopi, saya pesan sanger alias kopi susu. Kalo sanger sih enak... kalo kopinya, saya mual... tapi yaa, demi nama baik kopi Aceh, saya kadang menanggapi... “ouh saya masih punya stok kopi Aceh kalo mau”. Well, itu kalo yang ajak ngobrol ganteng.

“pantai di Aceh baaaguuuussss” … dan mulai cerita soal Lampuuk, Lhoknga, dan paling sering Sabang.

Iya... memang bagus loh pantai di Aceh *promosi*. Tapi sayang, belum dikelola dengan baik. Coba kalo pantai di Aceh ga ada sampahnya, difasilitasi dengan baik... ada wisata air, tempat2 makannya ditata lebih bagus, tempat parkir lebih rapi... pasti lebih cantik lagi.

Diantara banyak komen, yang paling bikin saya suka sedih adalah komen mengenai stereotype orang Aceh. Biasanya komen ini muncul kalo kita udah agak dekat dan tau kalo saya ga kuliah di Aceh.

“orang Aceh kalo ngumpul ngomongin orang mulu ya Chi”.

“gua ga nemu temen deket orang Aceh di Aceh. Beda cara pikirnya de... kalo ada yang beda dikit, jadi gosipan.. mungkin karena ga pernah keluar dari Aceh kali yaaa. Ga terbuka...”.

Banyak pembelaan kalo mau berargumen. Yang ngomongin orang kayanya bukan orang Aceh aja de, dimana-mana juga ada yang namanya tukang gosippp. The fact bahwa orang Aceh suka ngumpul memang benar... tapi saya ga berani bilang bahwa semua kelompok yang lagi ngumpul itu ngomongin orang. Sebagian ada yang berbisnis, sebagian ada yang sibuk online padahal ada temen ngobrol disamping, dan yaa... sebagian emang bergosip sih, hehe...

Saya sih daripada nebak-nebak peer-groups ngapain, mending nebak-nebak orang pacaran lagi ngomongin apa berdasarkan gesturenya... hahaha...

Trus... tentang ga ketemu teman dekat di Aceh. Teman dekat itu dimana-mana susah de nyarinya. Teman yang bener-bener mengerti dan enak diajak cerita. Ga cuma di Aceh aja de kayanya, betul?? Saya yang orang Aceh pun... cuma punya beberapa teman dekat di Aceh. Ga semuanya bisa saya ajak cerita2 segala isi hati. Teman dekat pun banyak levelnya... ada yang bisa cuma ketemu di warung kopi, diajak kerumah, sampe dibawa ke tempat tidur... hayooo, jangan ngeres yaa.

“ga pernah keluar dari Aceh” = “ga terbuka”.

Uhhmmm, sejujurnya... saya pun pernah berpikiran seperti ini. Prejudice ini sampai membawa saya untuk jangan sampe punya pacar orang Aceh. Udah keras, patriarkal, semena-mena sama perempuan... emang ga semuanya sih, cuma waktu itu saya menganggap sebagian besar begitu.

Tetapi oh tetapi... memang ga boleh de pre-judice. Bahaya... karena akan kena karmanya, hahaha. Saya ketemu orang Aceh, yang dari kecil sampe kerja di Aceh, masih tinggal sama orangtua terus, tapi pikirannya maju. Ga cuma satu, tapi banyak yang begitu. Kalo diajak diskusi seru... walopun kecenderungannya emang agak ngotot. Tapi, ini ngasih liat bahwa walopun ga keluar dari Aceh... ada TV, internet, dan media lainnya yang tetap ngasih pengetahuan. Bahkan... sampe sekarang disaat critical thinking dipuja-puji di kampus saya sekarang, saya punya satu orang Aceh yang selalu saya ingat. Ini orang Aceh yang ga pernah keluar dari Aceh loh yaa... Tiap kali saya bikin critical note untuk dicoret-coret dipinggir jurnal ato bacaan, saya pasti kebayang... kira-kira kalo ngobrolin ini sama dia, dia bakalan komen apa yaaa?? Ide-idenya kadang ga kepikiran sama saya.

Lagian... emang daerah diluar Aceh di Indonesia udah bagus amat apa?? Sampe orang bisa terbuka kalo udah keluar dari daerahnya?? Bener sih kalo berkunjung dan melihat banyak tempat berbeda menambah wawasan. Tapi, saya ga percaya kalo orang 'daerah' tidak lebih pintar. Sayang banget kalo yang dianggap pintar cuma yang kuliah di UI, ITB atau UGM. 

Setiap orang punya hak untuk ngomong dan menilai apa aja.  Kenyataannya, memang banyak juga orang Aceh yang seperti dinilai beberapa orang. Orang-orang Aceh juga sebaiknya ga marah kalo ada penilaian negatif. Mending kita tunjukin de, kalo kita... orang-orang 'daerah' juga pintar dan paling penting... menerima pandangan dari luar.


Posted at 02:39 pm by Issana
Comments (2)  

Sunday, June 20, 2010
Culture Card Victoria

I just registered my Culture Card Victoria. I got it from the university on my first day in IAP (intensive academic program). They said I could join in interesting events in Victoria.

And so I checked on the website...

And I am interested in seeing Australian native animals in the Healesville Sanctuary. I thought I could enjoy the beauty of Australian bushland for FREE with the so called Culture Card.

But peeps...

Healesville Sanctuary

A guided tour with an eco-ranger on an electric train of the surrounding bush land of Healesville with entry into the Healesville Sanctuary to see Australian native animals is on offer for Culture Card holders.

Culture Card holders will discover the beauty of being deep in the Australian bushland. This tour also includes all day entry into Healesville Sanctuary where Culture Card holders can see up close and learn about native Australian animals.

Please arrive 10 minutes prior to the tour commencing.

Ticket prices for Culture Card holders are $60.00 adult, $48.00 child. (Ticket prices are normally $65.00 - $75.00).

And so I thought...

What's so good about having a Culture Card??

Ouhhh.. the five bucks discount, Ichi...

Uhmmmm...



Posted at 09:26 pm by Issana
Comment (1)  

Saturday, June 19, 2010
That's How Strong My Love Is

I adore Alicia Keys...

and...

I adore the person I'm sending this song to... Smile

Some people they call me crazy
For fallin' in love with you
They can take me and lock me away baby
Cuz there's nothing those bars can do

I'll be the rising moon after the setting sun
just to let you know you'll always have someone
I'll be the clear as day when the rain is done
So you'll always know

(Chorus)
Through the shake of an earthquake
I will never fall
That's how strong my love is
Like a ship through the storm
we can risk it all
That's how strong my love is

I used to feel kinda lonely
Cause the world can be so fake
All it matters I'm tellin' you
It's you and me only
And the fortress from love we make

I'll be the water you need
in the desert land
Just to let you know you'll always have my hand
I'll be the woman you need to be a better man
So you'll always know

(Chorus)
Through the shake of an earthquake
I will never fall
That's how strong my love is
Like a ship through the storm
we can risk it all
That's how strong my love is

Ooooh Can nothin' break us down
Oooh Cuz we are heaven bound
Like a mountain standing tall
Immovable we're here to stay
Ooooh Can nothin' get in the way

(Chorus)
Through the shake of an earthquake ( I will never fall)
I will never fall ( I will never fall)
That's how strong my love is (that's how strong my love my love is)
Like a ship through the storm
we can risk it all (We can risk it all Ooooh)
That's how strong my love is (Looove is)

Through the deepest waters I won't let you drown
That's how strong my love is
There's a balloon in the sky that'll never come down
That's how strong my love is
That's how strong my love is
That's how strong my love is

Posted at 09:38 pm by Issana
Make a comment  

perhitungan ato pelit??

Saya lagi geli sama komentar teman2 dekat saya di status FB.

Pertama, saya kasih tau mereka kalo saya akhirnya ganti HP baru.

Kedua, begini tulisannya, "10.50 x 7900 = 82,950.. nonton engga nonton engga nonton engga??".

Teman-teman saya ini selalu men-judge saya sebagai orang yang perhitungan kalo ga mau bilang pelit...

Saya selalu dibujuk2 untuk beli HP baru. Sebenarnya ga jelek2 amat sih, saya pake N1600 sama T700. Cuma kadang2 emang suka ngadat, hehe... tapi menurut mereka, kalo mampu beli yg baru kenapa harus pake yg jelek. Jadi, dari point of view itu, saya pelit... katanya.

Bukan begitu persoalannya... saya ini gaptek, beneran de. Hape qwerty aja kagok. Saya cuma pake HP sesuai fungsi dasarnya, SMS dan telpon. Kalo ngenet saya maunya di laptop aja dengan layar dan tulisan yang lebih jelas. Kalo ngatur agenda, yaa di agenda beneran aja. Kalo poto2 ya pake kamera beneran sekalian... ayo kita itung, saya pelit apa ga??

Smartphone serba bisa pake kamera 5 MP = 8juta

2 HP standar = 2juta
1 kamera 12,1 MP = 2juta
Laptop ga jelek2 amat lah = 10juta

Ga pelit kan?? hehe... kecuali kalo itung2annya si pemilik smartphone ternyata harus membeli barang2 lainnya yang juga harus lebih bagus. Ini sih, kalo kata saya buang2 duit.. hihihi, teteuppp..

Soal perhitungan ini juga muncul kalo ngomongin persiapan nikah. Mereka sibuk ngomongin ntar pake baju apa, nyewa gedung dimana, jait sama siapa, ngundang berapa, temanya apa, bla bla bla... saya pasti ga tertarik. Bagi saya, nyiapin mahar aja uda susah... apalagi persiapan lainnya. Dalam bayangan saya, menikah di mesjid dihadiri orang2 terdekat udah cukup. Ntar, dirumah dibikin syukuran untuk ngikutin sunah bahwa pernikahan harus diumumkan dan diberitahukan. Menurut saya, pesta besar-besaran kalo diitung2 lumayan juga buat nyicil rumah sendiri..

Biasanya, memang pesta pernikahan itu hadiah dari orangtua... berarti biaya untuk resepsi itu tanggung jawab orangtua. Ini juga kenapa temen2 saya ga mikir biaya... karena ga perlu khawatir. Tetapi oh tetapi, dalam kasus saya dan insya Allah calon suami saya, only little probability our parents could give us such present. Orangtua saya bukannya ga punya duit, tapi saya sendiri ga tega kalo mereka harus mengeluarkan terlalu banyak. Yaa.. jadi ntar maunya semampunya aja gitu. Ngayal sana sini, bukannya ga mau... tapi kok saya lebih banyak mengkhayal gimana entar setelah nikah, bukan acara nikahnya kayak apa. Daripada ngayal baju designer siapa... mending ngayal rumah sebesar apa, ya tak?? Big Smile

Mungkin sifat perhitungan ini memang sudah dibiasakan dari kecil, sama ibu saya. 

Saya liat temen saya yang bawa anaknya ke Melbourne sini. Hampir semua yang anaknya minta diturutin... alasannya, kasian... mumpung disini, biar ngerasain semuanya. Kebetulan temen saya ini dulu pernah tinggal di US. Kata dia, dulu dia ngerasain semuanya di US... kasian kalo anaknya ntar malah ga tau Hungry Jacks, ga tau Boost, ga tau crepes Harajuku, ga tau Pancake Parlour, dsb...

Saya jadi mikir, waahh... iya juga yaa... saya dulu pas kecil pernah di Melbourne loh. Tapi saya beneran ga tau banyak nama2 makanan bule. Yaaa.. Hungry Jack tau lah, hehe... Dulu... setiap mau jalan-jalan, ibu saya selalu nyiapin orange ato apple juice ukuran kira2 2,5 liter dan snack2 ato buah2an di tas, untuk kita ber-4 anak2nya. Beda situasinya juga sih, mungkin kalo anaknya cuma 1 si mama mau juga beli2in macem2... secara 4, agak susah kali. Kalo mau pergi juga ga tau kenapa yaaa... kita ga ada yg minta beli ini itu, kecuali adek saya yg plg kecil de.

Nah, kalo convert ongkos nonton bioskop?? Hehe... this is not proper, I admit. I should've not converted things into rupiah... Tapi, itung2annya... saya nonton di hari bukan weekend aja dapet 10.50 dolar. Secara, wiken sampe hari Senin nonton harganya 17 dolar doonggg. Ato kalo weekend ntar pas udah megang student card :).

Teteuuuppp... tung itung itung itung Tongue
 



Posted at 07:08 pm by Issana
Make a comment  

Thursday, June 17, 2010
Makmur tanpa pertumbuhan?

Hari Jumat lalu saya ikutan Public Lecture. Yaah, pemanasan sebelum masuk kuliah maksudnya sekalian liat gimana model public lecture disini.

Public lecture ini bahas soal masalah global yang disebabkan oleh keterbatasan sumber daya alam (yang udah hampir mencapai titik kritis), sementara negara-negara dunia masih sangat adiksi dengan yang namanya pertumbuhan ekonomi.

Panelnya ada 4 orang:
• Professor Tim Jackson, dia ini Professor of Sustainable Development di University of Surrey, Director of the Research Group on Lifestyles, Values and Environment (RESOLVE).
• Dr Peter Christoff, dosen di Resource Management & Geography, Melbourne School of Land & Environment.
• Professor Robyn Eckersley, Head of Political Science, School of Social and Political Sciences, Faculty of Arts, University of Melbourne
• Professor Boris Frankel, Principal Fellow, Australian Centre for Science Innovation and Society (ACSIS).

Pembicara utamanya tentu saja Tim Jackson. Jadi ini public lecture kayak bedah buku gitu. Tim Jackson bahas tentang buku barunya berjudul Prosperity Without Growth. Intinya, dia bilang bahwa angka konsumsi di dunia udah sangat tinggi seiring dengan tingginya populasi... populasi tinggi, berarti sumber daya yang harus disediakan bumi untuk manusia juga besar. Padahal ekosistem yang bikin kita bertahan hampir ga sanggup lagi untuk memenuhi semua kebutuhan itu. Dia ngasih liat betapa biodiversity kita sudah hilang, angka emisi karbon, dampak perubahan iklim, dsb. Apalagi kalo ngomongin pertumbuhan ekonomi, indikatornya pasti soal GNP, income per capita, inflation rate... semua orang ingin punya standar hidup yang tinggi. Ini berarti juga orang ga ada puas-puasnya.

Nah, si Jackson ini mengeluarkan konsep... gimana kalo kita perlambat pertumbuhan ekonominya?? atau lebih ideal lagi, prosperity without growth??

Saya sih pertama denger... haaa?? mungkin gitu?? Mau balik ke jaman batu maksudnya?? emang orang-orang pada mau?? secara pak Jackson seorang UK government advisor, gimana kalo orang2 UK jadi guinea pignya?

Mendengar penjelasannya, sebenernya konsep ini pelan-pelan udah dijalanin kok sama organisasi-organisasi lingkungan. Kita sering disarankan untuk hemat energi, mengurangi dan me-recycle sampah, hidup sehat (berarti makan seperlunya supaya daging dan tumbuhan ga cepet abis, hehe), etc... Ini kan maksudnya supaya kita ga berlebihan dalam konsumsi. Tim Jackson cuma membawanya ke level yang lebih tinggi... kita seharusnya ga menggantungkan kesejahteraan hanya dengan pertumbuhan terus-menerus. Caranya memang radikal, kurangi aktivitas ekonomi yang punya dampak ke lingkungan. Dia pake pendekatan ini untuk menginspirasi para pemegang kebijakan. Menurut dia, model pertumbuhan ekonomi ala kapitalis ini semakin menggila... atau John Prescott malah pake istilah 'immoral'.

Di akhir2 lecture saya sih uda ga begitu ngerti. Panel mulai diskusi dan kebanyakan bahas masalah kebijakan, implementasi konsep ini ke kebijakan ekonomi... bahasannya lebih ke ekonomi, and unfortunately I don't know really understand how economic system works de...

Yang jadi pikiran saya, idenya keren abisss... tapi ini agak ironis. Sementara negara-negara maju sudah berpikir untuk memperlambat pertumbuhan... ada lebih kurang 1.6 milyar orang yang bahkan ga punya akses listrik atau energi komersil lah. Ga usah jauh2 ke Afrika, di Aceh aja saya ga pernah mau menjalankan the so called Earth Hour. Buat orang Aceh, earth hour yang satu jam itu ga ada apa2nya... kita di Aceh hidup tanpa listrik bisa 8 jam sehari, seringkali bahkan hampir seharian. Saya bener2 ga lebay loh cerita ini.

Soal growth lagi, walopun saya ga ngerti ekonomi... saya ngerti lah kalo GNP turun ato resesi, dampaknya ke tenaga kerja... kalo banyak pengangguran, berarti banyak manusia ga sejahtera dong??

Untuk negara dunia ketiga kayak Indonesia, yang paling krusial tentunya menekan angka populasi. Saya sendiri sering bgt bilang ke temen2 jangan punya anak banyak2... kalo pake indikator UN, 2 udah cukup... itu untuk mengganti orangtuanya kelak. Kalo lebih dari 2 berarti kita berkontribusi sama meningkatnya angka kemiskinan, meningkatnya angka konsumsi, dan berkontribusi sama emisi karbon (yg dikeluarin si anak), dll... Kalo mau lebih dari 2 sih, harus tajir banget yaaa untuk kompensasi.

Efisiensi penggunaan energi udah pasti... air, listrik, bahan bakar, bla bla... 

Sebenernya kita nih yang miskin, lebih gampang adaptasinya sih kalo pertumbuhan ekonomi global diperlambat... karena udah biasa, hehe... tinggal konsistensi pemerintah kita aja ni untuk mulai pembangunan berkelanjutan. Tapi gimana mau membangun, ekonomi tak berdaya??

Anyway, daripada tambah ngaur Tim Jackson rekomen kita untuk baca buku ini supaya tau lebih jauh tentang apa itu a Lasting Prosperity.

Satu pertanyaan bodoh lagi yang muncul, ini soal lingkungan yaa yg kena dampak pertumbuhan ekonomi. Adil ga sih, gara-gara mereka (negara maju) yg selama ini mengekploitasi... kita yang miskin ini harus (ikut) menanggungnya??

Posted at 06:20 pm by Issana
Make a comment  

Saturday, May 22, 2010
220510

Just another random post...

Being a jobless young lady, I woke up late as usual.

He picked me up at 9.30 then off we went to Mei Baru. Mei Baru is a 'warung' where you can eat lontong sayur, nasi gurih, and the very special KUE BOONG. I really wanted to eat Kue Boong, that's why we decided to have breakfast there.

Ruby Fonna and Andri Irvan, our friends, came by. The girl wanted to ask me about ADS thingies, she planned to apply this year. Lucu de, I suddenly become the ADS consultant.. berangkat juga belom padahal. Uh well, it was a sharing really... she's already very eligible. She doesn't really need to worry too much actually. 

Then... we went to doorsmeer... I don't exactly know where the word came from, but I've been told that it is a Dutch word. Whatever... people in Aceh use the word to mention a car wash place. *ughhh, let me google...

Doorsmeer is a Dutch word but the Dutch never use it as a noun but as a verb, i.e. doorsmeren means to lubricate. 

Haha.. to lubricate your car??

We walked from doorsmeer to Getz Laundry, our business to generate some income Smile. Yes... Getz Laundry is a month old now. We're pretty happy with the improvement, as Getz generates 15kgs (in average) of clothes per day now. We need to do more promotion nih... the target is the average of 30kgs next month. Then more and more and more... Amien...

My insurance agent came at noon. I'm not going to use the insurance while I'm away so I decided to lower my premium. I changed it to PruMed as well so I can do double claim... hehe...

My agent has a new car. Beuuhh, gila yaaa... insurance agent has become a very promising job de. I told my boyfriend if we probably should also try to be an agent... but he prefers real business like running a Laundromat or tempat les melukis, hehe... amien...

We went home at 4. I am now at home browsing for some tips on what to pack plus listing some cheap available houses to rent in Melbourne.

Okay lah... it's almost maghrib now. I think I need a bath.

Ciao...



Posted at 06:56 pm by Issana
Comments (2)  

Wednesday, May 19, 2010
6w5

Tanggal 30 April lalu, saya selesai menjalankan English for Academic Purposes (EAP)nya ADS. Cuma 6 minggu, tapi saya ngerasa dapat banyaaaaakkk... banyak ilmu, banyak temen, banyak pengalaman...

6 minggu itu ternyata cukup lumayan untuk...
- bisa menulis pake bahasa inggris dengan lebih baik dan benar
- belajar dasar-dasar merajut dan menghasilkan satu unit HP pouch
- bertemu dengan keluarga baru bernama kelas 6w5 yang ga akan terlupakan seumur hidup
- bertemu dengan orang-orang keren se-Indonesia untuk dijadikan networking di kemudian hari, hehe... anak buah SBY ada, temen buat dimintain tolong perpanjang visa ada, tukang catet2 gempa ada, penyedia peta seluruh indonesia ada (penting banget ini...), arsitek buat design rumah masa depan ada... komplit lahh anak 6weekers ADS nih. 
- naikin berat badan 2 kg. Aneh de, padahal dari kosan ke IALF jalan kaki tiap hari.
- melatih dan membiasakan diri sama hubungan jarak jauh...

Berhubung saya cukup malas nulis, nih ada link blog temen2 saya yang udah nulis duluan tentang kelas saya yang super duper kompak dan menyenangkan :)

Ketua kelas kita menulis tentang Don't cry because it's over, but SMILE because it happened.

Temen saya sesama big fans of Alanis bilang A family can be found anywhere.

Ada juga goresan tangan (haiyaahhh, goresan komputer kali..) perempuan humble yang sangat peduli sama energi alternatif. A new Hope...



Posted at 12:07 pm by Issana
Comment (1)  

Friday, March 12, 2010
All of all

First of all... what a slow connection. It's HSDPA with five stripes full but the connection is so lambretta a.k.a turtlish. I couldn't even post a comment on facebook.

Second of all, I resigned from work. After enjoying approximately 16 months of working with Red Cross Movement (with great salary ^_^), now it is time to get out of comfy zone and continue with my dream list. Yeah... pursuing master degree!! This was my delayed wish list from last year... and so I felt very excited to know that I got offered a scholarship to Aussie early this year. I know I did put enough efforts for it, but still... it's like a dream comes true. I feel so much blessed.

Third of all, the move is next weekend. I just got the ticket to Jakarta for next Saturday. I gotta do pre-departure training for 6 weeks before leaving Indonesia. Just now I realized that I'm about to move... again. My previous moves to other places were pretty good experiences. Though Aceh is a place I call as a home, I have always wanted to move out from the place badly since I was in primary school. But.. it's different now. My parents are getting older, especially mom needs more attention as her wrinkles and grey hairs grow. Then, I have this incredible person whom I develop bond and relationship with.

Whatever... I stick to the very first plan: pursuing master degree. I am again feeling so blessed for the supports of my beloved. Our sense of closeness will not be torn apart by distance.

Fourth of all, I'd like to share a poem from Nikhil Parekh... "Life in the Heart of...". I usually search english poems to add some vocabularies. Found this one quite good because I had to open dictionary for heaps of the words in it.

Life in deserts was sandy,
Life in caves was lonely,
Life in ocean was salty,
Life in stars was resplendent,
Life in car was modern,
Life in mountains was exhilarating,
Life in Sun was brilliant,
Life in forests was mystical,
Life in shadows was enigmatic,
Life in battlefield was belligerent,
Life in pearls was exotic,
Life in office was monotonous,
Life in sky was breezy,
Life in submarine was voluptuous,
Life in trees was mischievous,
Life in roses was fragrant,
Life in grass was intoxicating,
Life in webs was silken,
Life in paradise was divine,
Life in temples was sacrosanct,
Life in gutter was abhorrent,
Life in dirt was deplorable,
Life in rain was seductive,
Life in beehives was vivacious,
Life in wine was sensuous,
Life in computers was brazen,
Life in nests was sequestering,
Life in statues was stationary,
Life in icebergs was freezing,
Life in anthills was irascible,
Life in lakes was placid,
Life in locks was invincible,
Life in photographs was still,
Life in gardens was pleasant,
Life in mousetrap was asphyxiating,
Life in fists was curled,
Life in prison was disdainful,
Life in whirlpool was spinning,
Life in theater was dramatic,
Life in art was enchanting,
Life in boats was undulating,
Life in diamonds was glittering,
Life in moon was milky,
Life in kitchen was appetizing,
Life in beauty was ravishing,
Life in titillation was enticing,
Life in fantasy was stupendous,
Life in motherslap was blissful,
Life in medicine was healing,
Life in corpse was standstill,
Life in lavatory was pathetic,
Life in seedlings was blossoming,
Life in horseback was gallivanting,
Life in snakeskin was slithering,
Life in oven was sizzling,
Life in greenery was sedative,
Life in rebellion was evoking,
Life in discrimination was appalling,
Life in benevolence was gratifying,
Life in humanity was God,
Life in cheese was tangy,
Life in achievement was exultating,
Life in ambition was propelling,
Life in eyelashes was flirtatious,
Life in palms was dependant,
Life in fashion was bombastic,
Life in recluse was esoteric,
Life in keyhole was inconspicuous,
Life in kites was exuberant,
Life in glass was reflecting,
Life in tea was rejuvenating,
Life in sheep was impeccable,
Life in rocks was jagged,
Life in chains was abominable,
Life in feathers was tickling,
Life in egotism was preposterous,
Life in dawn was brandnew,
Life in dewdrops was mesmerizing,
Life in intrigue was electrifying,
Life in eloquence was mystifying,
Life in clock was pragmatic,
Life in childhood was nostalgic,
Life in robots was mechanical,
Life in fabric was shielding,
Life in soul was stupefying,
Life in roots was entangling,
Life in chains was hedonistic,
Life in bareness was lascivious,
Life in haziness was romantic,
Life in knives was lethal,
Life in chili was piquant,
Life in swings was fascinating,
Life in lechery was insane,
Life in rhythm was celestial,
Life in pulse was frantic,
Life in lies was cowardice,
Life in superstitions was non-existent,
Life in revenge was pugnacious,

But life in the heart of your beloved; WAS; IS; AND
WILL ALWAYS BE LOVE; LOVE AND ONLY LOVE…








Posted at 09:42 pm by Issana
Comments (2)  

Next Page